The Induction of Happiness

The theory on the origin of true happiness trough emotional induction

File:UK Flag Wavy.jpg

Omdat mijn studie oorspronkelijk techniek was ( en eigenlijk nog steeds is), heb ik het begrip elektromagnetische inductie geleerd.

Dat klinkt lastig, maar is precies de manier waarop je de nieuwste mobieltjes oplaadt ( bijv. de laatste Samsung )

Dat werkt precies het zelfde

 

Positieve Psychologie & Filosofie

Een persoonlijke visie

GELUKSINDUCTIE

 

De theorie van

geïnduceerd

GELUK

 

Hoe GELUK

ontstaat

door de

positieve

Interactie met

de ander

Je vraagt je af, Inductie ?? Wat is dat nou weer, wat een klets!!

Nou, dat ben ik niet helemaal met je eens.

Geluksinductie is iets waar ik ca. 5 jaar over heb gedaan om te concipiëren.

Ik denk dat het een van de basissleutels van de oorsprong van intrinsiek authentiek duurzaam geluk is.

JUIST ! Heel belangrijk dus, en heel interessant!

De twee plaatjes op deze pagina hebben wel een duidelijk overeenkomst ( beide voorwerp en/mensen zijn (zeer) dicht bij elkaar )

En daar ligt het geheim.

 

Geluk is een heel belangrijke emotie, een emotie die zeer sterk tegen liefde aanligt, en hier aan gekoppeld is. Wanneer je verliefd bent op elkaar, dan ben je vaak bij elkaar en vaak dicht bij elkaar.

 

Liefde wordt versterkt door nabijheid

Nabijheid versterkt de liefde.

Afstand (tot elkaar) vermindert de liefde ( het gevoel van connectie, het gevoel van geborgenheid, het gevoel van gedeelde emoties, aanrakingen, zoenen, sex, strelen, lachen, spelen, verhalen vertellen, verhalen luisteren, etc.

 

Ok, toch nog even voor de FUN, hieronder de formules van elektromagnetische inductie :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou, nu we dit hebben gehad, kunnen we aan de slag.

 

Waar het om gaat - mijn hypothese - is dat geluk alleen kan ontstaan en persisteren als er sprake is van een nabijheid van 2 of meerdere personen die in een psychologisch positieve manier de interactie met elkaar aangaan, elkaar bevestigen in zijn/haar zijn, bij voorkeur in positieve zin.

 

Het vertellen van een mop is een duidelijk voorbeeld van geluksinductie. Door het vertellen van een grappig verhaal aan de ander wordt de ander betrokken in de belevingswereld van de ander, er is sprake van een positieve psychologische symbiose van twee eerder separate psychologisch gescheiden acterende entiteiten.

 

Door de positieve interactie tussen beide individuen, ontstaat er een positieve psychologische band, een band die in sommige opzichten beschreven zou kunnen worden opgevat als een betoon van wederzijdse emotionele affectie, de wederzijdse interferentie leidt tot een verhoogde emotionele waarde van de interactie.

 

Door de positieve wederzijdse uiting van een breed palet aan positieve emoties , vindt er een psychologische chemie plaats, het ego van de een vindt een erkenning in de ander en vice versa.

 

Dit heeft een in de tijd versterkend effect, wanneer de interactie in stand blijft.

 

Eigelijk is liefde niet meer dan de externalisatie van de gevoelde positieve emoties naar de ander uitgedrukt door positieve woorden, gebaren, blikken, aanrakingen, etc.

 

Liefde tussen twee mensen is de vervolmaking van de wederzijdse erkenning van een ieders ego en bevestiging hiervan in de (zeer) positieve zin.

 

Liefde is het hoogste doel en de hoogste beloning in het leven !

 

Liefde maakt dat de maatschappij functioneert. Naarmate de liefde ( tussen de mensen ) toeneemt stijgt de kwaliteit van maatschappij. Wanneer de liefde volledig afwezig is, zal de maatschappij tot volledig verval geraken ( Syrie, Afganistan, Irak, Pakistan )

 

Liefde en geluk gaan hand in hand en zijn moeilijk van elkaar los te koppelen.

 

Wat mijn betoog is, is dat geluk een sociaal, emotioneel geïnduceerde emotie is, en alleen kan persisteren wanneer er een interactie met de wereld is, en de mensen daar in.

 

Zonder andere mensen kan er geen geluk zijn. Geluk is niet een emotie die vanuit het individu geïnduceerd kan worden in het individu zelf*

Je hebt de ander nodig voor je geluk, je kunt niet gelukkig zijn, zonder dat er iemand anders ook gelukkig is.

 

Ja, ja ik hoor je al zeggen… ik kan prima gelukkig zijn als ik alleen ben….

 

Dat klopt! Alleen hoelang duurt dat geluk? 10 minuten, een half uur, een dag ?

 

Ik denk dat je niet een hele dag gelukkig kunt zijn in je eentje ( het hele lange verhaal wat hier aan vast hangt, ga ik hier niet uitwerken, sorry )

 

Dus, wil je echt gelukkig worden, wil je echt gelukkig blijven, wil een lang en diep gelukkig gevoel hebben… zoek dan mensen op, vrolijke, aardige, lieve, behulpzame, liefdevolle, attente, etc.

 

Als voorbeeld : eten in een restaurant:

Wie heeft er meer plezier ?

 

Iemand in zijn eentje aan een tafel met een biefstukje op zijn bord,

 

Of

 

Een groep van 8 vrienden  of vriendinnen die schaterlachen, discussiëren, ervaringen delen, elkaar complimenteren, elkaar vragen stellen, samen een selfie maken …. 

 

Ja je raadt het al, ik ga voor de laatste, jij ook ?…

 

Misschien dat je hier andere ideeen over hebt, laat het dan weten via de email

 

ERGO:

Zoek een partner, maak kinderen, ga bij je vader/moeder langs, zoek je vrienden op, ga sporten, onderneem een avontuur, ontmoet andere mensen, deel je ervaring met andere mensen,

 

MAAK ANDERE MENSEN BLIJ…. En je zult merken dat jij blij wordt…

 

Dus het vergaren van het grootste geluk, ligt niet in het nastreven van het eigen geluk, maar dat van anderen, alleen anderen kunnen je echt gelukkig maken

 

En zij doen dit omdat jij hun eerst gelukkig hebt gemaakt

 

Geef geluk om geluk te ontvangen!

 

Allen wanneer je geeft, zul je ontvangen, wanneer je niets geeft, zul je niets ontvangen.

 

Op een van de pagina’s staat een superduur en prachtig huis, mijn aanname is dat de mensen die er wonen niet super gelukkig zijn ( omdat ze veel geld aan het huis hebben uitgegeven, met het idee dat dat hun gelukkig zou maken, alleen heeft het voornamelijk hun ego bevredigd en is de kans aanzienlijk dat hun sociaal emtionele leven niet dezelfde schoonheid heeft - tja, ok , ik kan het mis hebben, het is een aanname…

 

Dus als de vader en zoon, doe het elke dag en ervaar het resultaat, en laat mij weten of het werkt.

 

SUCCES met je GELUK !!!